ליעוץ מקצועי חינם התקשר: 03-3727765 או השאירו פרטים ואחד מנציגינו יחזור אליכם בהקדם
קראתי ואני מאשר/ת תקנון האתר
צריך עזרה?
מלא פרטיך ואחד מיועצנו
יחזור אליך בהקדם
 קראתי ואני מאשר את תקנון האתר
או התקשרו ליעוץ חינם
03-3727765

קורס קונדיטוריה

לימודי קונדיטוריה

בישראל ישנה מהפכה קולינרית של ממש בשנים האחרונות כשאחד התחומים היותר מוכרים בענף זה, הוא תחום הקולינריה. עוד ועוד אנשים מחפשים להתמקצע בתחום הקינוחים ומסעדות וחנויות בוטיק נפתחות ללא סוף. בקורס קונדיטוריה ייזכו הסטודנטים לקבל הכשרה מקצועית שתאפשר להם להצטרף לענף ייחודי זה וולמוד לאפות ולהכין קינוחים מפוארים ופשוטים, קינוחים חלביים וקינוחי פרווה לדתיים וטבעונים ועוד.ישנם כמובן מסלולי לימוד וסדנאות יומית המיועדות לאנשים אשר מחפשים לעבור הכשרה לצורך העשרה עצמית, אך אם אתם מבין המעטים שרוצים להפוך את החלום למקצוע, בקורס קונדיטוריה מקצועי תוכלו לרכוש את כל הכלים והמיומנויות להפוך לאנשי מקצוע ולהשתלב לאחר מכן בשוק התעסוקה כקונדיטורים מקצועיים. אז אם התענייתם ללמוד קונדיטוריה ולא בטוחים מאיפה להתחיל, בפורטל לימודים תקלבו את כל המידע אודות התחום והקורס המקצועי החל מתנאי הקבלה, דרך תכני הלימוד ועד לאפשרויות התעסוקה של בוגרי הקורס. הנכם מוזמנים להשאיר את הפרטים שלכם או להתקשר למוקד הטלפון שלנו לקבלת שיחת ייעוץ ראשוני בחינם מטובי יועצי הלימודים שיש לנו להציע לכם. בהצלחה.
תעודת זהות קורס לימודי קונדיטוריה
תנאי קבלה
  • 18+
  • תעודת 12 שנות לימוד
  • ראיון קבלה
  • בריאות תקינה
משך לימודים
  •  בין חצי שנה לשנתיים
שכר ממוצע
  • מתחילים: 5,000 עד 7,000 ש"ח
תכונות אופי
  •  מזג רגוע
  • יכולת פתירת בעיות
  • תקשורת בינאישית גבוהה
  • אהבה למקצוע
  • אופי מנטלי חזק
לרשימת מוסדות באתרינו המלמדים קורס לימודי קונדיטוריה

קצת מידע על ענף הקונדיטוריה

המילה קונדיטוריה היא במקורה מילת תואר לחנות העוסקת במכירה של דברי מאפה מתוקים בשילוב מוצרים איתם ניתן להשתמש באפייה. ענף הקונדיטוריה התפתח בעולם המערבי במהלך המאה ה-15, כאשר בזמנו התבסס באפיית לחמים שאליהם הוסיפו דבש, תבלינים ופירות יבשים כדי להמתיק אותו. במאה ה-17 החלו להתפתח הקונדיטוריות הראשונות באירופה מאזור ניררנברג עד המאה ה-19, אז נכנס לענף השוקולד שהחל לתפוס את המקום המרכזי בענף. מאז החלה דרכו ועד היום, ענף הקונדיטוריה התפתח והפך לשדה אומנות של ממש כאשר המוצרים הנמכרים היום מלאים ביצירתיות של אנשי המקצוע, אשר מוסיפים עוד ועוד תבלינים ומוצרים שונים כדי להפוך את המוצר הסופי לתאווה לעיניים. הענף דורש מבעלי המקצוע להיות בעלי יכולות מדוייקות בעבודת ידיים, חיבור המוצרים ואופן הכנתם עד כדי כך שחלק מהמוצרים הנלווים לאפייה נראים כאילו נלקחו ממעבדה כימית. לטמפרטורה יש משמעות, זמן העירבוב משנה את הטעם של הרטבים, וכמובן אופן ההכנה הפך למדוייק באופן כזה שכיום ניתן למצוא ציורים מדיהים שנגלים לעין כאשר פורסים פרוסת עוגה אחת. הקונדיטוריה הוא ענף שקורץ לעין של הטועמים והמבשלים וככזה הוא נחשב מקצוע מורכב וככזה שיש ללמוד אותו באופן מקצועי, כדי להצליח להגיע לרמות הגבוהות ביותר.

קורס קונדיטוריה

בהתאם לביקוש שיש היום על תעשיית הבישול בכלל ובקונדיטוריה בפרט, ישנם היום מוסדות לימוד רבים אשר מעבירים לימודי קונדיטוריה. מרבית הקורסים נועדו להכשיר את הסטודנטים לעבודה מקצועית בתחום המסעדנות, בתי המלון, בתי הקפה, או במגוון עסקים עצמאיים. הלימודים כוללים ידע תיאורטי רב המלווה בסדנאות והתנסויות מעשיות באמצעות עבודות אישיות לאורך כל המסלול, כשבסיומו ישנו פרויקט גמר ודרישה להתמחות בסטאז' מקצועי בבתי מלון או מסעדות. הסטודנטים בקורס רוכשים כליום ומיומנויות במטרה להפוך לאנשי מקצוע מיומנים ולהשתלב כקונדיטורים בעסקים השונים ולהתמקצע בכל שלבי הבישול והאפייה הקיימים. כמו-כן לומדים הסטודנטים לעבוד עם כלי העבודה השונים ועל מהותם ויחד עם זה, עוברים הסטודנטים הכשרה מעשית בעבודה במטבח, עבודה עם קמח, שיעורים על השמרים השונים הקיימים היום, מהי חשיבות ההתפחה, כיצד ניתן לקחת את המרכיבים השונים ולייצר מהם טעמים מופלאים. לקורס ישנם שני מסלולי לימוד המיועדים להכשרה מעשית עבור אנשי מקצוע ולטובת העשרה עצמית עבור אנשים שנהנים מאפייה ומאכלים מתוקים.

תכני הלימוד בקורס קונדיטוריה

מלבד לדעת איך להכין את הסופלה המושלם ולהפוך ליקיר קבוצת החברים, לימודי הקונדיטוריה מספקים מידע שלם על הענף המתוק בתעשיית הבישול והאוכל. תכני הלימוד בקורס עוסקים הן בידע תיאורטי על המרכיבים והשימוש בהם והן בהתנסות מעשית במטבחים כולל הכנה להגשת פרויקט גמר וסטאז' במטבח מקצועי. במהלך הקורס ילמדו הסטודנטים אודות נושאים כגון: מבוא לקונדיטוריה ואפייה, ציור, תזונה, תורת האירוח, לחמים ודברי מאפה, חשבון, בטיחות בעבודה, פיסול, הכנת עבודות שוקולד, תנורים וציוד מקצועי, הכנות מוקדמות, סוגי בצק, תורת התפריט, הכנת קישוטי עוגה מיוחדים, תורת החומרים, שיטות אפייה ובישול, הכנת מרציפן, ביצוע מתכוני יסוד, ציפויים מיוחדים, הכנת עוגות מורכבות, רטבים קרים וחמים, מבנה קונדיטוריה, פרלינים ופטיפורים, היגיינה ותברואה, פארפה גרניטה, קינוחי הקפאה, קינוחים קרים וחמים, קינוחים ייעודיים לעונות השנה, יזמות עסקית, עזרה ראשונה, סוגיות בכשרות, בטיחות מזון ועוד. תכני הלימוד יכולים להשתנות ממוסד אחד למשנהו והם מותאמים למסלולי הלימוד השונים הקיימים בקורס זה, אך כולם נלמדים  בכיתות לימוד ייעודיות וקיימים בהם כל חומרי הגלם הדרושים לעבודה יחד עם תנורים מקצועיים לאפייה וכדומה, כך שהסטודנטים לומדים לעבוד עם כל הכלים המקצועיים.

מסלולי לימוד בקורס קונדיטוריה

לקורס קונדיטוריה ישנם כאמור שני מסלולי לימוד הפונים לקהלים שונים הרוצים ללמוד את הענף. המסלול הראשון הינו מסלול העשרה המורכב מהתנסויות וסדנאות שאורכות מספר ימים בודדים ומטרתם הינה בידורית בלבד ומספקת למשתתפים ידע בסיסי בהכנת מספר מאפים ולחמים ומעט ידע תיאורטי אודות ייעוד חומרי הגלם, אופיים השונה וההשפעות של חומר גלם על המוצר הסופי. בסיום הקורס יוכלו המשתתפים להרחיב את מגוון הפינוקים שהם מגישים בביתם. מנגד, קיים המסלול המקצועי אשר יכול להתפרס עד שנתיים ובו מקבלים הסטודנטים הכשרה מקצועית מלאה לצורך השתלבות בשוק התעסוקה כקונדיטורים, בין אם כשכירים בעסקים מתחום המסעדנות או כעצמאיים. כמובן שלכל מסלול ישנם תכני לימוד שונים בהתאם לרמתו ולמקצועיותו.

איפה לומדים קורס קונדיטוריה

תחום הקונדיטוריה הוא תחום מבוקש מאוד בישראל, שתושביה יודעים ליהנות ממוצרים מתוקים. כיום ישנם קורסים ייעודיים לתחום אשר קיימים לרוב בערים הגדולות בכל אזורי ישראל וסדנאות יומיות שזוכות ליותר סניפים גם בערים פחות גדולות. להלן מגוון מוסדות הלימוד בפורטל לימודים המעבירים קורס קונדיטוריה:
מכללת השף, המכללה המובילה בישראל ללימודי קולינריה - הלימודים מתקיימים בתל אביב, ירושלים, חיפה, באר שבע וראשון לציון.
מכללת אשכולות - הלימודים מתקיימים בירושלים, זכרון יעקב, קריית שמונה ומבואות החרמון.
מכללת רימונים, המכללה למלונאות, קולינריה וקריירה - הלימודים מתקיימים בטבריה.

מיהו קהל היעד לקורס קונדיטוריה

קהל היעד לקורס מתחלק לפי מסלולי הלימוד הקיימים בקוס קונדיטוריה. ישנו כמובן קהל היעד שמעוניין לעבור הכשרה קלה וללמוד להכין מספר מאפים לצורך הנאה אישית והרחבת הידע שלו בתחום הקונדיטוריה והאפייה בעיקר. קהל היעד השני הינם אנשים המעוניינים ללמוד את התחום באופן מקצועי ולהפוך לאנשי מקצוע. הדמיון בשני המסלולים הללו הוא שקהל היעד אינו צריך להיות בקיא בעולם הקונדיטוריה על מנת שיוכל להירשם לקורס ולמסלולי הלימוד ולמעשה זו יכולה להיות הפעם הראשונה בה הם מתחילים לעסוק בנושא.

מהם תנאי הקבלה לקורס קונדיטוריה

כאמור, תנאי הקבלה לקורס קונדיטוריה תוכננו ברמה כזו שתאפשר לכמה שיותר אנשים, עם אהבה לתחום ורצון ללמוד, להירשם ללימודים המקצועיים וכמובן ללימודי ההעשרה. כך למעשה תנאי הקבלה דורשים מהמועמדים להיות בעלי תעודת 12 שנות לימוד בלבד מבלי להצורך להצגי תעודת בגרות מלאה, להיות בני 18 ומעלה בעת ההרשמה ולבסוף לעבור ראיון קבלה על מנת לוודא את רמת הידע וההתאמה של המועמדים השונים למוסד הלימודים הרלוונטי.
לרשימת מוסדות באתרנו המלמדים קורס לימודי קונדיטוריה


משך הלימודים לקורס קונדיטוריה

כיוון שלימודי הקונדיטוריה כוללים מגוון קורסים רחב מקורסים כללים ועד לקורסים מקצועיים, קשה לספק תשובה מוחצת, או ממוצעת לגבי משך הלימודים. ישנם סדנאות יומיות, קורסים בסיסיים האורכים מספר חודשים בודדים בהם לומדים הסטודנטים כ- 100 שעות בלבד, וכאמור הקורסים המקצועיים הנלמדים גם במשך שנתיים ככל שהככשרה מתרחבת. לכן, ממוצע שעות הלימוד עומד בין 100 ל-1,000 שעות לימוד אקדמיות במתכונות לימוד חד שבועיות, דו שבועיות ותלת שבועיות. רוב שעות הלימוד הם למעשה שעות לימוד מעשיות בהן הסטודנטים עובדים עם הכלים וחומרי הגלם ושעות הלימוד הם בדרך כלל בשעות הערב על מנת להתאים את הקורסים לאנשים עובדים.

תעודה \ הסמכה מקצועית לבוגרי קורס קונדיטוריה

בוגרי הקורס שעומדים בכל דרישות המוסדות ומסיימים אותו בהצלחה זוכים לקבל תעודות גמר ומקצוע בהתאם להכשרה שלהם. תעודת גמר היא תעודת "קונדיטוריה ואפייה" הניתנת מטעם מוסד הלימודים הרלוונטי והתעודה המקצועית הינה תעודת "קונדיטאות סוג 1" הניתנת מטעם משרד הכלכלה ומשרד התמ"ת.

אפשרויות תעסוקה לבוגרי קורס קונדיטוריה

השנים האחרונות הן כאמור שנות מפתח לתחום הקונדיטוריה בישראל כאשר עוד ועוד קונדיטוריות מקצעויות נפתחות וענף התיירות שמעסיק קונדיטורים רבים מתפתח. בוגרי הקורס יכולים לעבוד כאופים מקצועיים במאפיות שונות וכאופים בעסקי קייטרינג כאלה ואחרים. לבוסף, כמובן ישנה האפציה עליה רוב הסטודנטים שואפים אליה והיא עבודה כקונדיטורים, בעלי עסקים פרטיים.

מלא טופס פנייה למוסד וקבל מידע על לימודי קונדיטוריה
ספורט - בריאות - הגשמה
מכללת אשכולות
ספורט - בריאות - הגשמה
המכללה מלמדת ב: זכרון יעקב, ירושלים, קרית שמונה.

המסלול נלמד ב: קרית שמונה.
המכללה המובילה בישראל ללימודי קולינריה
מכללת השף
המכללה המובילה בישראל ללימודי קולינריה
המסלול נלמד ב: תל אביב, ירושלים, באר שבע, חיפה, ראשון לציון.

מידע על
המכללה

מידע על המסלול

4 מסלולים

מפת הגעה

2 סרטוני וידאו

3 ממליצים
המכללה למלונאות, קולינריה וקריירה בטבריה
מכללת רימונים בטבריה
המכללה למלונאות, קולינריה וקריירה בטבריה
המכללה מלמדת ב: טבריה.

המסלול נלמד ב: טבריה.
ליעוץ מקצועי חינם התקשר: 03-3727765
או השאר פרטים ואחד מנציגנו יחזור אליך בהקדם
 קראתי ואני מאשר את תקנון האתר
שירות מהיר
מקצועי ואישי
10 שנות
נסיון בתחום
עבודה מול בתי הספר
הטובים בארץ
המומחים שלנו כאן בשבילכם
מי אנחנו
אנחנו אנשי תוכן בתחום ההשכלה שחוקרים מידי יום את עולם הלימודים וכותבים עליו בהרחבה. במסגרת פעילותנו אנו עומדים בקשר רציף עם בתי ספר, מכללות וחלק מן האוניברסיטאות ומתעדכנים בדבר ימים פתוחים, תחומי לימוד חדשים, מקצועות מבוקשים, תנאי קבלה, הרשמה ועוד.

כחלק מן השירות, פורטל לימודים מספק הכוונה עבור גולשים למגוון מוסדות ברחבי הארץ ומידע אודות תחומי לימוד שונים. מטרתנו היא להוות את הצומת הנכונה ביותר בה נפגשים בתי ספר ומוסדות אקדמיים מצד אחד וגולשים שרוצים ללמוד מן הצד השני.

השירות שאותו אנו מציעים הינו ללא עלות, והוא משלב יחס אישי, סבלנות, היכרות עם עולם הלימודים ועבודה מול מגוון מוסדות לימודיים שונים בישראל. מלאו פרטיכם באחד מטפסי צור הקשר ואחד מנציגנו יחזור אליכם בהקדם. ניתן באותה מידה ליצור איתנו גם קשר טלפוני במספר הטלפון: 03-3727765.
פורטל לימודים
מאמרים אחרונים
מוסדות לימוד מובילים
X
יועצי הלימודים שלנו ישמחו לעזור גם בטלפון 03-3727765